INGLIZ VA O‘ZBEK FOLKLORIDA BOLALIK TASAVVURINING TIL VA MADANIYATDAGI IFODASIANNOTATSIYA (Uzbek Scholar Journal, 2026)
Maqolada konsept, konseptosfera va folklor diskursi atamalarining nazariy mazmuni o‘zaro bog‘liq tizim sifatida tahlil qilinadi. Tilshunoslik, lingvokulturologiya hamda folklorshunoslik doirasida shakllangan qarashlar qiyosiy ko‘rib chiqilib, konseptning oddiy mantiqiy tushunchadan farqi, konseptosferaning milliy madaniy xotira bilan aloqasi, folklor diskursining kollektiv nutq faoliyati sifatidagi tabiati yoritiladi. Tahlil davomida terminologik tarix, mazmuniy qatlam, kommunikativ vazifa, aksiologik yuk, janriy regulyativlik singari mezonlar markazga chiqarildi. Folklor matni, folklor bilimi va folklor kommunikatsiyasi bir chiziqda emas, balki yagona semantik maydon ichida harakat qiluvchi hodisalar sifatida talqin qilindi.