ZAMONAVIY SAN'AT VA DIZAYNDA CHIZMANING INNOVATSION USULLARI (Uzbek Scholar Journal, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy san’at va dizayn sohalarida chizma asosida qo‘llanilayotgan innovatsion usullar tahli qilinadi. Kompyuter dasturlari, virtual va kuchaytirilgan reallik, robototexnika, yangi materiallar hamda multidisiplinarlik kabi texnologik yondashuvlar chizmachilikning an’anaviy vositalarini tubdan o‘zgartirib, rassom va dizaynerlar uchun cheksiz ijodiy imkoniyatlar ochayotganligi ko‘rsatiladi. Maqolada ushbu usullarning amaliy qo‘llanilishi natijasida yuzaga kelayotgan yangi vizual til, interfaollik va ekologik barqarorlik kabi tendensiyalar haqida so‘z yuritiladi.