ОИЛАВИЙ МУНОСАБАТЛАРНИ ҲУҚУҚИЙ ТАРТИБГА СОЛИШНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШНИНГ АЙРИМ МАСАЛАЛАРИ (Uzbek Scholar Journal, 2025)
Ушбу мақолада оилавий муносабатларни ҳуқуқий тартибга солиш тизимининг мазмуни ва уни такомиллаштириш зарурати таҳлил қилинган. Амалдаги оила қонунчилигида учраётган айрим муаммолар ҳамда уларни бартараф этишнинг ҳуқуқий механизмлари ёритиб берилган. Шунингдек, оила институтини мустаҳкамлашга қаратилган таклиф ва хулосалар илмий жиҳатдан асослаб берилган.