РОТОР–ФИЛЬТРЛИ АППАРАТНИНГ ОПТИМАЛ ПАРАМЕТРЛАРИНИ МАТЕМАТИК МОДЕЛЛАШТИРИШ (Uzbek Scholar Journal, 2023)
Мақолада чангли газларни ҳўл усулда тозаловчи ротор–фильтрли аппаратнинг энергия истемоли ва тозалаш самарадорлиги назарий ва тажрибавий тадқиқ этилган ҳамда математик режалаштириш усули қўлланиб қурилманинг мақбул параметрлари аниқланган. Математик режалаштириш усулида баҳолаш мезонларига омилларнинг таъсирини иккинчи даражали полином тўлиқ ёритиб беради деб ҳисобланиб, тажрибалар (В4) режаси асосида амалга оширилган. Тажриба натижаларига тегишли тартибда ишлов берилиб, баҳолаш мезонларини адекват ифодаловчи регрессия тенгламалари HARTLI–4 дастури бўйича олинган. Тажриба натижалари асосида наъмуна учун танланган чангларни тозалаш жараёни учун қурилманинг мақбул параметрлари стандарт ҳолатга келтирилган.