(untitled) (Uzbek Scholar Journal, 2022)
Ushbu maqolada XV asrda yaratilgan Alisher Navoiyning “Xamsa” siga kiruvchi “Hayrat ul- abror” dostonidagi kishilarni kamolotga eltuvchi g’oyalar aks etgan maqolatlar tahlil qilindi. Maqolatlar sharhlarida “Hayrat ul-abror” dostoniga, ilmiy adabiyotlarga murojaat qilindi.