(untitled) (Uzbek Scholar Journal, 2026)
Maqolada jazoni o‘tashdan muddatidan ilgari shartli ozod qilish instituti har tomonlama tahlil qilingan. Unda ushbu institutning ijtimoiy-huquqiy mohiyati, tizimi va rivojlanish tarixi yoritilgan. Shuningdek, jazodan shartli ozod qilishning muddatlari, qo‘llash shartlari va qo‘shimcha talablar batafsil tushuntirilgan. Tadqiqot davomida o‘zbek va xorijiy olimlarning qarashlari solishtirilib, turli ilmiy metodlar asosida mavzu chuqur ochib berilgan. Amaldagi qonunchilikdagi so‘nggi o‘zgartirish va qo‘shimchalar hamda sud-amaliyot materiallari tahlil qilingan. Bundan tashqari, boshqa davlatlar jinoyat qonunchiligidagi o‘xshash normalar ham ko‘rib chiqilib, muallifning ilmiy xulosalari bayon etilgan. Shuningdek, maqola ushbu institutning nazariy asoslari va amaliy ahamiyatini kompleks tarzda ochib beradi.