(untitled) (Uzbek Scholar Journal, 2024)
Mazkur maqolada O‘zbekistonda biznes va tadbirkorlik sohasiga yaratilayotgan keng imkoniyatlar tahlil qilinadi. Hozirgi davrda tadbirkorlik faoliyatini rivojlantirish uchun qabul qilinayotgan davlat dasturlari, soliq imtiyozlari va qo‘llab-quvvatlash choralari batafsil yoritilgan. Shuningdek, maqolada biznes muhiti yaxshilanishiga qaratilgan islohotlarning iqtisodiy va ijtimoiy jihatlari, tadbirkorlik faoliyatining raqobatbardoshligini oshirish masalalari o‘rganiladi. Ushbu ishda transport sohasi talabalari uchun mazkur jarayonlarning ahamiyati, soha rivojiga qo‘shayotgan hissasi va amaliy foydalanish imkoniyatlari ko‘rib chiqilgan.