(untitled) (Uzbek Scholar Journal, 2023)
Ushbu maqola yangi O’zbekiston sharoitida tadbirkorlikni qo’llab-quvvatlashning asosiy yo’nalishlarini o’rganadi. Prezident Shavkat Mirziyoyev tashabbusi bilan amalga oshirilgan siyosiy va iqtisodiy islohotlardan so‘ng O‘zbekistonda ishbilarmonlik muhitida jiddiy o‘zgarishlar ro‘y berdi. Maqolada tadbirkorlikni rivojlantirish va turli sohalarga investitsiyalarni jalb qilish bo‘yicha hukumat tomonidan amalga oshirilayotgan asosiy strategiya va siyosatlar muhokama qilinadi. Unda qulay ishbilarmonlik muhitini yaratish, byurokratik to‘siqlarni kamaytirish, tadbirkorlarni moliyaviy qo‘llab-quvvatlash muhimligi ta’kidlangan. Bundan tashqari, u tadbirkorlikni rag’batlantirishda texnologik innovatsiyalar, ta’lim va ko’nikmalarni rivojlantirish rolini o’rganadi. Maqolaning yakunida O‘zbekiston iqtisodiyotining rivojlanayotgan landshaftida tadbirkorlar uchun yuzaga kelishi mumkin bo‘lgan muammolar va imkoniyatlarga alohida e’tibor qaratiladi.