(untitled) (Uzbek Scholar Journal, 2022)
Мақолада Интеллектуал транспорт тизими замонавий шаҳарларнинг транспорт ҳаракатини бошқаришнинг энг самарали тизими эканлиги ва бу борада , шаҳар кўча-йўл тармоғининг ўтказувчанлик қобилиятини шаҳар шароитида ҳаракатланадиган транспорт воситалари мобиллигини ошириш учун чорраҳанинг истиқболли ҳаракат интенсивлиги кўрсаткичлари , ҳамда ҳаракатни ташкил этиш услуби ҳақида тахлил қилинган.